WAAR GAAN DE BBB DAGEN DIT JAAR OVER?

Door Lina, moeder van Julika



Zwanine en juf Wendy over de Buurt Bruis Bron dagen, juf Wendy organiseert het project ook dit jaar weer. 


Waar gaan de BBB dagen over? 

juf Wendy: Net als afgelopen jaar gaat het erover bekend te raken met de buurt en hierdoor zorg te (gaan) dragen voor de eigen omgeving. Afgelopen jaar hebben we de buurt met zijn diversiteit en eigen mooie plekken leren kennen onder andere d.m.v. een buurtspeurtocht. Dit jaar zijn we geïnspireerd door het lied ‘Thuis in Amsterdam’. Het thema van dit jaar is: je thuis voelen- wat is dat? En wat betekent het als je geen thuis hebt, geen dak boven het hoofd. 

Zwanine en Wendy


Zwanine is als kerk en buurtmedewerker verbonden aan de Nassaukerk 
en Inloophuis de Schakel, een ontmoetingsplek voor daklozen en thuislozen. Vandaag komt Zwanine in groep 8, groep 7 en groep 6 vertellen over haar werk.  
Zwanineik vind het erg leuk om te komen vertellen hier op de Bron. Ik hoor dat de kinderen de daklozen tegen komen in de buurt bijvoorbeeld in het park of op straat. De kinderen zien en weten al een heleboel. Ik kom ze vertellen over een groep mensen die we daklozen noemen en die ook mensen zijn. Dakloos worden - dat kan iedereen overkomen. 
Zwanine vertelt. 

Even later staat Zwanine voor groep 8 die aandachtig luisteren naar haar verhaal en hun ervaringen delen. 
Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk vertelt Zwanine over het inloophuis de Schakel’ gelegen naast de Nassaukerk.  

Dat er van maandag tot en met vrijdag om 7 uur een kop koffie klaar staat, en brood van de bakker, dat er een aantal vrijwilligers betrokken zijn, er een kringloopwinkel is, er een gezellige sfeer hangt’ volgens buurtbewoner R. en dat mensen er welkom zijn.  
Want, zo legt Zwanine uit, daklozen worden vaak gemeden, mensen gaan hun uit de weg op straat, maar het zijn ook mensen die behoefte hebben om erbij te horen. Daarom is er het inloophuis. Er zijn wel regels. Zo mogen er geen drugs worden gebruikt en mag er niet worden gedeald.  
Soms zijn mensen niet meer dakloos en voelen zich toch thuisloos. En thuisloos is dat je je niet thuis voelt waar je woont, legt mijn dochter me uit. Wie thuisloos is, is ook welkom bij de Schakel’ voor een kopje koffie met zelfgebakken appeltaart.  

Popular posts from this blog

DONDERDAG: DANSEN IN DE CLIFFORDSTUDIO, GR. 3