DONDERDAG: OP SAFARI IN DE NASSAUKERK, GROEPEN 3/4 EN 5A

Groep 5a op muzikale ontdekkingsreis door de Nassaukerk

Wie op safari gaat in de buurt komt onderweg al gauw de Nassaukerk tegen. Als huis voor de ziel biedt de Nassaukerk ruimte voor geluk en verdriet en put zij uit een rijke traditie aan teksten, symbolen en muziek.

Zo ook vandaag als Groep 5a wordt ontvangen door troubadour Han van ’t Land en vrijwilliger Klaas Buning. Na een korte introductie , met een algemeen verhaal over de kerk gaat Han muzikaal aan de slag. In twee delen gesplitst loopt de groep al klappend en zingend achter Han en Klaas aan..

Er volgt een cantate, waar beide groepen vanaf de balkons elkaar toezingen. Het wordt een echte muzikale ontdekkingsreis, wat klinkt dat mooi met die hoge plafond en die houten banken in de kerk. De tocht eindigt in de kelder waar Han’s kluis zich bevindt, daar waar hij al zijn muzikale schatten bewaart.

Ter afsluiting volgt er nog een trommel oefening door alle leerlingen van groep 5A in de kelder. Na een laatste tromgeroffel gaan de kinderen muzikaal verrijkt de catacomben weer uit. Ze worden uitgezwaaid door de predikant Klaas Holwerda.












Popular posts from this blog

DONDERDAG: DANSEN IN DE CLIFFORDSTUDIO, GR. 3